loader

Nebojša Živković

ŠANSA ZA MENE I ZA MOJ POSAO!

Nebojša Živković, umetnička obrada kamena

Po zanimanju sam građevinski tehničar, a do pre nekoliko godina sam radio kao profesionalni snimatelj na lokalnoj televiziji. Za program „Pokreni se za posao“, koji sprovodi organizacija Eneka saznao sam putem medija. U projektu sam video šansu za sebe i mogućnost za unapređenje svog posla.

Ja mnogo volim prirodu i zaljubljenik sam u prirodne oblike kamena. Činjenica da је tržište preplavljeno kineskim fontanama od veštačkih materijala pomogla mi je da dođem na ideju da iskoristim prirodu, koja je prepuna raznih vrsta i oblika kamena. Tako sam započeo svoju proizvodnju fontana, ćupova i saksija. Sada, kombinujući i poigravajući se sa ovim prirodnim materijalom, stvaram unikatne i originalne proizvode koji su se i na tržištu dobro pokazali.

U vreme kada sam započinjao posao, za obradu kamena koristio sam priručna sredstva i primitivni alat koji se brzo habao. Zahvaljujući donaciji koju sam dobio putem ovog progama, dobio sam profesionalni alat za svoju radionicu koji mi je omogućio preciznu i kvalitetnu obradu. Pored inspiracije, svakako da je adekvatan alat u ovom poslu veoma bitan, tako da mi je donacija pre svega omogućila efikasniji rad i lakšu realizaciju ideja.

Jedini sam proizvođač ukrasno oblikovanog kamena u Srbiji. U tome vidim svoju šansu, a uz opremu koju posedujem i svoj rad, siguran sam da ću je iskoristiti. Istovremeno bih ovaj program preporučio svima koji imaju zanat u rukama i uopšte dobru ideju za svoj biznis.

Partneri projekta

logo logo logo logo