loader
0.40464226947899 ZIDARSKI RADOVI 104.82880905268 VULKANIZERSKA RADNJA

ŠTA MI JE POTREBNO?

Za pokretanje delatnosti neophodan je prostor od oko 70 m2 sa nadstrešnicom, mašina za balansiranje i centriranje točkova, mašina za demontiranje, kompresor, kompresorski pištolji, kade za proveru guma, prese za leplenje flekica, mašina za brušenje, pneumatska dizalica, ručna i bar dve radne površine za dva vozila i fiskalna kasa.

KOLIKO JE POTREBNO DA ULOŽIM ODMAH?

Minimalna početna ulaganja iznose oko 4.000 EUR. Početna sredstva za otpočinjanje delatnosti odmah počinju da vraćaju ulaganja.

KOLIKA DODATNA ULAGANJA ME JOŠ OČEKUJU?

Dodatni trošak može biti mesečni zakup objekta (150-200 EUR plus troškovi – voda struja i sl.), kao i mesečne obaveze prema državi vezano za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje, nezaposlenost, za vlasnika i zaposlene radnike. Ovi troškovi zavise od izabrane osnovice, ali neki  optimalni trošak je oko 160 EUR po pojedincu.

KAKO SE REGISTRUJEM?

Registruje se kao preduzetnička radnja (moguće i kao preduzeće, ali preporuka je da u startu bude preduzetnička radnja).

KOME PRODAJEM?

Ove usluge možete nuditi građanima u neposrednom okruženju, a idealno je ako se radnja nalazi na putnom pravcu ili u neposrednoj blizini puta. Usluge su namenjene za putnički program, teretni program i za poljoprivredna vozila.

DA LI MI JE POTREBNO JOŠ LJUDI?

Moguće je angažovanje dodatne radne snage u zavisnosti od obima posla (mogu da budu i članovi porodice).

ŠKOLA, DIPLOME?

Prethodno iskustvo u oblasti auto usluga je poželjno, ali je dovoljna i osnovna obuka (kurs, praktičan rad u razrađenoj vulkanizerskoj radnji).

ŠTA JE JOŠ VAŽNO?

Delatnost se može obavljati tokom čitave godine.

Partneri projekta

logo logo logo logo