loader
0.40464226947899 ZIDARSKI RADOVI 104.82880905268 VULKANIZERSKA RADNJA

ŠTA MI JE POTREBNO?

Za pokretanje delatnosti potreban je prostor koji može biti zatvoren ili natkriven od oko 60 m2, mašina za pranje toplom vodom pod pritiskom, usisivač za usisavanje i dubinsko pranje mebla, potrošni materijal (šamponi, odmašćivači, zaštitna sredstva i osveživači) i fiskalna kasa.

KOLIKO JE POTREBNO DA ULOŽIM ODMAH?

Minimalna početna ulaganja iznose oko 2.500 EUR. Početna sredstva za otpočinjanje delatnosti odmah počinju da vraćaju ulaganja.

KOLIKA DODATNA ULAGANJA ME JOŠ OČEKUJU?

Dodatni trošak može biti mesečni zakup objekta (150-200 EUR plus troškovi – voda struja i sl.), kao i mesečne obaveze prema državi vezano za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje, nezaposlenost, za vlasnika i zaposlene radnike. Ovi troškovi zavise od izabrane osnovice, ali neki  optimalni trošak je oko 160 EUR po pojedincu.

KAKO SE REGISTRUJEM?

Registruje se kao preduzetnička radnja (moguće i kao preduzeće, ali preporuka je da u startu bude preduzetnička radnja).

KOME PRODAJEM?

Potencijalni korisnici su građani i firme (usluge su namenjenje za putnički, teretni program, autobuse i dostavna vozila) u neposrednom okruženju, a idealno je ako se radnja nalazi na putnom pravcu ili u neposrednoj blizini puta.

DA LI MI JE POTREBNO JOŠ LJUDI?

Moguće je angažovanje dodatne radne snage u zavisnosti od obima posla (mogu da budu i članovi porodice).

ŠKOLA, DIPLOME?

Poželjno je iskustvo u oblasti auto usluga, ali je dovoljna i osnovna obuka (kurs, praktičan rad u razrađenoj perionici automobila).

ŠTA JE JOŠ VAŽNO?

Delatnost je sezonska, ali se može odvijati tokom čitave godine uz promenu intenziteta.

Partneri projekta

logo logo logo logo